Nyitvatartás:

március: 9 - 17 óráig
április 1 – szeptember 30-ig: 9 - 18 óráig
október: 9 - 17 óráig
november 1- február 28-ig: 9-16 óráig
Minden nap nyitva

Pénztárzárás záróra előtt fél órával.

Jegyárak

szegedma logo

Az illóolajak királynőjét ünneplik a füvészkertben

Tízféle levendula pompázik a füvészkertben, de az I. Szegedi Levendula Napokon minden korosztály számára színes programokat kínáltak a növénybemutatók és gasztronómiai ínyencségek mellett.

szuperinfo logo

Húsvétkor már látogatható az új trópusi üvegház, a Szegedi Füvészkertben

Végéhez közeledik az új trópusi üvegház több mint 250 millió forintos uniós projektje, amelyet a régi létesítmény helyére építettek fel, még 2013-ban. Idén először húsvétkor lesz nyitva az új komplexum, ahol már berendezve, növényekkel betelepítve, szerkezeti és formai teljességében fogadja az érdeklődő közönséget

szuperinfo logo

A Föld napja - Új trópusi üvegházzal várja a szegedi füvészkert a látogatókat

Az Egyetemi Tavasz programsorozat keretében, a Föld napjához kapcsolódva hivatalosan is megnyitja kapuit szombaton az új trópusi üvegház a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

szegedma logo

Első alkalommal a levendula köré épít egy hétvégét június végén a szegedi Füvészkert.

szte info l

Levendula Napok az SZTE Füvészkertben

Az első szegedi Levendula Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és az SZTE Kulturális Irodája szervezi. 2014. június 28-án és 29-én az újszegedi Füvészkertben minden a levenduláról szól.

szuperinfo logo

Most először Szegeden is: Levendula Napok a szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és Kulturális Irodája új fesztivál szervezésébe fogott, amelyet a botanikus kertben is fellehető különlegesen simogató illatú, romantikus hangulatot teremtő és sokoldalúan felhasználható levendula ihletett. Bár ez a virág a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos, mégis Magyarországon sok kert és balkon ékessége, amely ugyan a száraz, napos, sziklás helyeket kedveli, de alkalmazkodik a mesterségesen teremtett élőhelyéhez is.

szuperinfo logo

Két napos lótuszfesztivál távol-keleti hangulatban, a Szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a korábbi évek hagyományait követve, idén 7. alkalommal rendezi meg a Lótusznapokat. A fesztivál névadója a Közép-Európában ritkaságnak számító indiai lótusz, amely az 1932-es telepítése óta a botanikus kert langyos édesvízi tavában érzi otthon magát.

szegedma logo

Húsevő növények, esküvő és krisna receptek a Lótusznapokon

Ismeri a Lótusz tó állati élővilágát? Látta már az új helyre költöztetett nyújtózkodó nő szobrát? Szombaton portálunk élőben tudósított a VII. Lótusznapokról, számos botanikai és kulturális érdekességnek is utánajártunk a helyszínen.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...