FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK 2019-BEN

FOGLALKOZÁSOK ISKOLÁSOKNAK 2019-BEN

Repülő virágok – trópusi lepkekert óvodás és iskolás csoportoknak

A májusban nyitó trópusi lepkekertben a növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból.

Csöppnyi esőerdőt varázsoltunk egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak. A gyerekek a sétautat bejárva 20 lepkefaj, közel 400 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak. Igazán nem mindennapi élményt jelent ezeknek a Dél-Amerika trópusain honos pillangóknak a megfigyelése, fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen a csoportot egy rövid szakvezetéssel kalauzoljuk körbe és információs táblák is segíti a látottak elmélyítését.

Hasznos információk:

Amennyiben a trópusi lepkekert témájához kapcsolódó „Repülő virágok” foglalkozást szeretnének kérni, akkor ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges Balogh-Langer Lajosnál (70/439-93-22). A foglalkozás díja 2000Ft/csoport.

Ha önállóan szeretnék felfedezni a lepkekertet, arra is van lehetőség. Az esetleges torlódások elkerülése érdekében ebben az esetben is érdemes előre jelezni a csoport érkezését, különösen, ha egyszerre több osztály érkezik. Ezt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehetik meg.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a helyiségben magas páratartalom (70%) és hőmérséklet (30-35°C) uralkodik!

nyitva: május 1. - szeptember 30.

Akciós belépőjegy ajánlatunk:

iskolás csoport + 2 fő pedagógus: 650Ft/fő , mely a Füvészkert és a trópusi lepkekert látogatását is tartalmazza

óvodás csoport + 3 fő kísérő pedagógus: 550Ft/fő, mely a Füvészkert és a trópusi lepkekert látogatását is tartalmazza.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...