április 13. szombat, 9.00-18.00
Március végétől virágoznak a cseresznyefák a Füvészkert Japánkertjében. A hanami (花見, szó szerint „virágnézés”) gyönyörködés a tavasszal virágzó cseresznyében és japán szilvában hagyományos japán szokás szerint. A cseresznyefa virágzása március végétől május elejére hullámzik végig Japánon. Ehhez kapcsolódik rendezvényünk, melyen ezt a Japánban hagyományos ünnepet szeretnénk közelebb hozni a látogatókhoz.
Program:
Egész nap:
- Sushi és egyéb japán ételek kóstolója és árusítása
A Gourmet Garden Sushi étterem bemutatója során a látogatók betekintést nyerhetnek a sushi készítés rejtelmeibe. Klement Anita az étterem tulajdonosa és séfje kalauzolja el az érdeklődőket a felkelő nap országának konyhaművészetébe. A sushi mellett japán teákkal, desszertekkel és japán italokkal is találkozhatnak.
- Bonsai bemutató – Imre György nemcsak különleges, köztük több idős növényt mutat be, de segítséget is ad a bonsaiok ápolásához, neveléséhez is
- Japán könyv- és képregény bemutató – origami hajtogatás – manga rajzolás a Somogyi-könyvtár standján
- Japán ajándéktárgyak és édességek
13.00 Sushi készítési bemutató
14.00 Taiko – japándob bemutató
14.45 A Magyar Battodo Szövetség harcművészeti bemutatója
15.15 Kertvezetés a japánkertben Gál Tamás, a japánkert kurátorának közreműködésével
16.00 Japán sencha tea készítési bemutató