Iskolásoknak

A Föld Napja a bolygónk sérülékenységére, a természet és környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Ehhez kapcsolódva várjuk az iskolásokat a Föld hetén, április 16-21-ig, (április 21. szombat, munkanap)! A feladatok a szokott módon, játékosan, állomáshelyekre felfűzve követik egymást, így az agytorna mellett a gyerekek a testüket is megmozgatják a friss levegőn.

Idén az emberiség bolygónkra gyakorolt hatását járjuk körbe. Az elmúlt évszázadokban azt gondoltuk, hogy a Föld készletei kimeríthetetlenek és Földünk olyan stabil és állandó, hogy bármit megtehetünk vele. Napjainkban már látjuk, hogy ez nem így van és az emberi jelenlét sok komoly problémát is okoz. Egy kis odafigyeléssel, megfelelő szemlélettel azonban a hétköznapokban is tehetünk azért, hogy ezeket a negatív hatásokat mérsékeljük.

Ízelítőül:

Műanyagmentes világ – növényi megoldások a műanyagok helyettesítésére

Az egzotikus ínyencségek ára – avagy a trópusi ültetvények természetkárosító hatása

Botanikus kertek a természetvédelem szolgálatában – mit tehet egy botanikus kert a hazai és távoli tájak növényvilágának védelméért

A foglalkozás díja 2000Ft/osztály

Kedvezményes csoportos belépőjegy iskolás osztályoknak és 2 fő kísérő pedagógusnak: 450Ft/fő.

Amennyiben egy intézményből 2 vagy több csoport részt vesz a programon, a foglalkozások díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A jelentkezéseket Balogh-Langer Lajosnál a 06 70/ 439-93-22-es számon, ill. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk.

Szeretettel várjuk az osztályokat!

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...