Még a kaktusz sem élhet víz nélkül”

Víz hete az SZTE Füvészkertben 2017. március 22-24. 9.00-15.00.

A Víz Világnapjának apropójából várjuk az óvodás csoportokat egy játékos foglalkozásra. A gyerekek előtt négy külső helyszínt (üvegházak és tündérrózsás tó partja) végigjárva tárul fel a víz élővilágban betöltött nélkülözhetetlen szerepe.

 

A kaktuszok és a vízinövények példáján keresztül megtudhatják, hogy a növényvilág milyen leleményesen alkalmazkodott a szélsőséges vízviszonyokhoz, az extra szárazsághoz vagy éppen az állandó vízben léthez.

Az év hala programhoz kötődve a harcsafélékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek testközelből. Egy berendezett akvárium segítségével megfigyelhetik, hogyan rabol a törpeharcsa, hogy néz ki egy algaevő harcsa, de megmutatjuk legnagyobb halunk, a lesőharcsa egy fiatal példányát is.

Az idei év Víz Világnapjának jelmondata - „Szennyvizek! Tiszta vizet” - kapcsán ennek, az élet egészséges fennmaradásához nélkülözhetetlen természeti kincsnek a megőrzéséről, veszélyeztető tényezőiről is szó lesz, természetesen a korosztálynak megfelelően mindez játékos köntösbe bújtatva.

A foglalkozás időtartama 40 perc.

2017. március 22-24-ig, 9.00-15.00 óráig várjuk a csoportokat.

Előzetes bejelentkezés szükséges: Balogh-Langer Lajos: 70/439-93-22, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...