100 éves az SZTE Füvészkert – Születésnapi Családi Nap

2022. október 8. szombat

Ezen a napon ünnepeljük a Füvészkert 100. születésnapját, melyet fotókiállítással, gyermekműsorral, pecsétgyűjtő játékkal, a Kezes-lábas játszóház különleges játékaival és zárásként a Kaláka együttes koncertjével szeretnénk emlékezetessé tenni.

Rovarfogó Növények Napja

2022. szeptember 18. vasárnap

A növények a Földön mindenhol élnek, még a legkedvezőtlenebb élőhelyeket is benépesítik rendkívüli alkalmazkodóképességüknek köszönhetően. Jó példái ennek a növényvilág ragadozói, a rovarfogó növények. Tápanyagszegény élőhelyeket hódítottak meg, nitrogén- és foszfor szükségletüket igazán leleményesen, különböző méretű állatok: apró rovarok, kétéltűek, sőt akár rágcsálók fogságba ejtésével és megemésztésével egészítik ki. Minden esetben a növények levele módosult csapdává, ám azok az egyes nemzetségek esetében más és más módon lépnek működésbe. 

FB borító 2022

Tervezett programjaink a 2022-es évben

2022. április 23. (szombat): Föld Napja: egész napos program családoknak a természetvédelem és a környezetvédelem jegyében. Részletek >>

2022. május 26-28. (csütörtöktől - szombatig): 100 éves a Füvészkert – centenáriumi program a Növények Napjához és a Biodiverzitás Védelmének Világnapjához kapcsolódva. Szakmai előadásokkal és családi programokkal is készülünk erre a nagy jelentőségű eseményre.

2022. június 25-26. (szombat, vasárnap): IX. Levendula és Rózsa Napok: mediterrán hangulatot árasztó két napos családi rendezvényünkön a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer- és gyógynövényeké lesz a főszerep.

2022. július 30-31. (szombat, vasárnap): XV. Lótusz Napok: két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

2022. szeptember 18. (vasárnap): Rovarfogó Növények Napja: érdekességek a rovarfogó növények világából, avagy ami már Darwint is foglalkoztatta.

2022. október 8. (szombat): A Füvészkert 100. születésnapja - centenáriumi meglepetés program.

2022. október 16. (vasárnap): IX. Tök Jó Nap: családi nap tökfaragással, tök jó játékokkal és fejtörőkkel, tökös ínyencségekkel

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

Trópusi lepkekert, Orchideaház és Páfrányház

 

Repülő virágok – trópusi lepkekert az SZTE Füvészkertben

Május 1-jén, vasárnap ismét megnyitja kapuit lepkekertünk, mely Közép- és Dél-Amerika trópusi tájaira repít. A növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő ékszereit, trópusi pillangókat is megcsodálhatnak látogatóink.

VIII. Szegedi Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben

2021. június 26-27. (9-18 óráig)

Egy hétvége a Füvészkertben, ahol minden a levenduláról és a rózsáról szól!

A szegedi Levendula és Rózsa Napokon minden korosztály számára színvonalas koncertekkel, színházi előadásokkal, ismeretterjesztő-, egészségmegőrző előadásokkal és bemutatókkal várjuk a levendula és a rózsa szerelmeseit.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...