Föld Napja – családi nap

Az idén 100 éves alapítási évfordulóját ünneplő Füvészkert április 23-án (szombaton) tartja a Föld Napjához kapcsolódó családi napját.

Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várjuk a látogatókat.

A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívjuk, amelyben partnereink az SZTE-JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsoljuk ki. A Füvészkert 9.00-18.00 óráig tart nyitva, a pecséteket 10.00-16.00 között lehet gyűjteni.

Kézműves kiállítókat, növény árusokat, gasztro termékeket forgalmazókat is megtalálhatnak a rendezvényen. Célunk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessük a látogatókkal.

15.00-kor kezdődik a Grimmbusz Színház előadása, melyben Cseppke, a vízitündér látogatja meg a gyerekeket.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 Fold Napja 2022

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...