XIV. Lótusznapok

XIV. alkalommal invitálunk minden kedves érdeklődőt a Lótusznapok rendezvényünkre, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában.

Erre a hétvégére távol-keleti hangulat varázsolunk a botanikus kertbe.

VIII. Szegedi Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben

2021. június 26-27. (9-18 óráig)

Egy hétvége a Füvészkertben, ahol minden a levenduláról és a rózsáról szól!

A szegedi Levendula és Rózsa Napokon minden korosztály számára színvonalas koncertekkel, színházi előadásokkal, ismeretterjesztő-, egészségmegőrző előadásokkal és bemutatókkal várjuk a levendula és a rózsa szerelmeseit.

2021. évi tervezett programok

június 26-27. (szombat-vasárnap) VIII. Levendula Napok és Rózsa Napok: középpontban a rózsa, az ezerarcú levendula és a mediterrán stílus, mindez színpadi programokkal, gyógynövényes témájú előadásokkal, zenével, kézműves vásárral körítve.

július 24-25. (szombat-vasárnap) XIV. Lótusz Napok: két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

szeptember 19. (vasárnap) Rovarfogó Növények Napja, avagy amire már Darwin is kíváncsi volt: ismerkedés a rovarfogó növények rejtélyes világával.

október 3. (vasárnap) Gombásznap: minden, amit a gombákról tudni érdemes, családi nap kézműveskedéssel, játékos feladatokkal, gomba-bemutatóval, előadásokkal.

október 17. (vasárnap) 8. Tök Jó Nap: családi nap tökfaragással, tökös ínyencségek kóstolójával.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...