2021. október 17. (vasárnap): Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé a Füvészkertben

10.00-18.00 óráig: Tök Jó Nap! – családi program tökfaragással

18.00-21.00 óráig: „Őszi Bolygóparádé” – csillagnéző túra

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy védettségi igazolvány szükséges a rendezvényre való belépéshez!

Gombásznap

gombasimogató: barangolás a gombák csodálatos világában kicsiknek és nagyoknak a Szegedi Gombász Egyesület kalauzolásával a Füvészkertben

2021. október 3. (vasárnap): 9.00-15.00 óráig

A gombák különleges világába invitáljuk az érdeklődőket ezen a napon. A gombák fajokban gazdag csoportja az állatoktól és a növényektől is különbözik. Fontos ökológiai szerepet töltenek be, genetikai változatosságuk rendkívüli, hatékony lebontó enzimeik biotechnológiai alkalmazással kecsegtetnek, a gyógyászatban nélkülözhetetlen hatóanyagokat termelnek és nem utolsósorban látványos, színes termőtesteket hoznak létre.

2021. évi tervezett programok

június 26-27. (szombat-vasárnap) VIII. Levendula Napok és Rózsa Napok: középpontban a rózsa, az ezerarcú levendula és a mediterrán stílus, mindez színpadi programokkal, gyógynövényes témájú előadásokkal, zenével, kézműves vásárral körítve.

július 24-25. (szombat-vasárnap) XIV. Lótusz Napok: két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

szeptember 19. (vasárnap) Rovarfogó Növények Napja, avagy amire már Darwin is kíváncsi volt: ismerkedés a rovarfogó növények rejtélyes világával.

október 3. (vasárnap) Gombásznap: minden, amit a gombákról tudni érdemes, családi nap kézműveskedéssel, játékos feladatokkal, gomba-bemutatóval, előadásokkal.

október 17. (vasárnap) 8. Tök Jó Nap: családi nap tökfaragással, tökös ínyencségek kóstolójával.

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...