XIV. Lótusznapok

XIV. alkalommal invitálunk minden kedves érdeklődőt a Lótusznapok rendezvényünkre, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában.

Erre a hétvégére távol-keleti hangulat varázsolunk a botanikus kertbe.

Árosok a szegedi füvészkertben

Az indiai kultúra rajongóinak számos színpadi produkcióval kedveskedünk: lesz mantrakoncert, fellép a Kirtan Jam, részesei lehetünk Lantos Zoltán virtuóz hegedűkoncertjének a Raga Fusion-nak. Virágh Balázs előadásában pedig a Pakhawaj tradíció elevenedik meg a színpadon. A hétvége elmaradhatatlan részei a tradicionális templomi táncok, melyek Túri Virág és a Parvati tánccsoport, valamit a Kala Sangam tánccsoport előadásában lesznek láthatóak. Báron Katalin könyvbemutatóján pedig megtudhatjuk, hogy „Tényleg ilyen India?”.

Az idei év újdonságaként Korea kultúrája és művészete is bemutatkozik a színpadon. Az érdeklődők megismerkedhetnek a tradicionális koreai zenével, tánccal és ruhaviselettel. A lótuszos tó partján mindkét nap koreai teaszertartásba is bepillantást nyerhetünk.

A kínai kultúra szerelmeseinek a Konfuciusz Intézet standját, a kalligráfiát, a kínai teázást, valamint a tai chi, chi kung, mediball és kung fu bemutatókat tudjuk ajánlani.

A Japán stílust a Taiko japándob együttes előadása és a do in bemutató hozza el a hétvégére. A Magyar Origami Kör jóvoltából a rózsakert ismét origami kiállításnak és kézműveskedésnek ad otthont.

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg, japán növényvilága pedig egy különálló séta keretében kap kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, henna festéssel, kézműves vásárral is várjuk látogatóinkat.

Ismét közös jógázásra invitálunk mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap!

A programokról részletes információk: lotusznapok.hu

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

  • Image00010_resize
  • Image00011_resize
  • Image00014_resize
  • Image00037_resize
  • Image00038_resize
 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...