Húsvétkor is nyitva tartunk!

Tavasz

A tél végi esőknek és a tavaszi napsugaraknak köszönhetően a Füvészkert is napról napra egyre inkább a kikelet színeibe öltözik. A zöld gyepben már messziről virítanak a salátaboglárka, szártalan kankalin és a nárciszok sárga virágcsoportjai, mellettük pettyegetett tüdőfűtől és ibolyától kéklik a fű. A fehér és vörös acsalapuk kúp alakú virágzata is kibújt már a földből, ezek a tópart és a gyógynövényes kert csatornapartján figyelhetőek meg. Javában virágzik a húsos som és a legtöbb fa már bontja leveleit. Az ágyásokban startra készen várakoznak a tulipánok, egy-egy botanikai tulipánfajta azonban már szirmot is bontott a sziklakertben. A rózsakerti pavilon mellett egy, a történelmi rózsafajtákat bemutató új gyűjteményünk is debütál az idén, s bár a rózsák még nem látványosak, a jó néhány újonnan kialakított pihenőhelyen már meg lehet fürdőzni a tavaszi napsugarakban.

Az év minden napján nyitva tartunk, így Húsvét idején is várjuk a kikapcsolódni, feltöltődni vágyó látogatóinkat. Az ünnep idején a Víz Hetére berendezett, a vízi és vízparti élővilágot és a víz mindennapjainkban betöltött szerepét bemutató kiállításunk is megtekinthető lesz.

A gyerekeket pedig vasárnap és hétfőn egy, a tavasszal és a húsvéttal kapcsolatos játékra invitáljuk, ahol egy séta keretében nemcsak a Füvészkertet járhatják be, hanem, ha a megjelölt helyszíneken felfedezett feladványokra helyesen válaszolnak egy kis meglepetésben is részük lesz.

Nyitvatartás: 9.00-17.00

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...