II. Levendula Napok - 2015. június 27-28.

LEVENDULA BANNER

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és Kulturális Irodája a tavalyi bemutatkozó fesztivál nagy sikere után második alkalommal rendezi meg a Szegedi Levendula Napokat.

 

levend1k

Az egyik legkedveltebb gyógynövényünk a levendula. Az Európában őshonos levendula nemzetségébe 39 faj és több hibrid faj tartozik. A Füvészkert a 7 legismertebb levendulafajt és fajtát mutatja be a közönségnek, melyek különféle színváltozatai között megtalálható az úgynevezett levendulakék, a pink színű és a fehér változat is. A Füvészkert levendula-gyűjteményét és az illatos növényhez kötődő kulturális értékeket mutatja bea dél-alföldi térségben hagyományteremtő szándékkal tavaly elsőként megrendezett Levendula fesztivál.

A programokra 2015. június 27-én (szombaton) és 28-án (vasárnap) 9-18 óra között hívjuk és várjuk a természet és az egyetemi Füvészkerti szépségeire, a levendula fölhasználási lehetőségeire kíváncsi látogatókat.

A szervezők minden korosztály számára színvonalas és színes kulturális programokat kínálnak. Koncertekkel, kiállítással, gyerekműsorral, zenés-verses irodalmi játékkal, növénybemutatóval és vásárral, kézműves termékekkel, gasztronómiai ínyencségekkel várjuk a levendula szerelmeseit és az érdeklődőket. Fellépnek többek között a Szegedi Nemzeti Színház művészei (Vajda Júlia, Csorba Kata, Andrejcsik István, Pataki Ferenc, Pál Tamás), a Meszecsinka Duó, Szirtes Edina Mókus, lesz családi mesejáték, bolgár néptáncoktatás, valamint megcsodálhatják Sonkodi Rita festőművész kiállított képeit.

A Füvészkertben piknikező családok számára is remek kikapcsolódást és töltekezést ígérnek a levendulás programok. Akár az egész hétvégi szabadidőt is kitöltheti az újszegedi Füvészkertbeli rendezvény, hiszen a Levendula Napok gazdag programkínálata mellett a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének minden látványossága megcsodálható.

Részletes programok és jegyárak: a www.szegedilevendula.hu weboldalon elérhetőek!

Egy hétvége a Füvészkertben, ahol minden a levenduláról szól!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 9-18 h között!

levend2

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...