FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK 2017-BEN

Jeles napokhoz kapcsolódó foglalkozásaink:

2017. április 24-28.: Föld Hete

"Füvészkertnyi növényvilág" – játékos ismeretterjesztő foglalkozás a természet- és környezetvédelem témaköréből a Föld Napjához kapcsolódva.

2017. május 08-12.: Madarak és Fák Hete

"Fókuszban az év fája és madara" - játékos ismeretterjesztő foglalkozás a Madarak és Fák Napjának apropójából

2017. október 9-13.: Tök jó hét

"Téli csemegétől a Halloween-ig"– ízelítő a tökök sokféleségéből, tökfaragással, tökös ínyencségek kóstolójával

Évszak szerinti ajánló

TÉL - nem csak jégvirág terem

téli vendég

Kertjeink téli vendégei: A Füvészkertben a téli hónapokban is számos madár tanyázik. A madárbarát kertben a gyerekek megismerkedhetnek a madarak őszi és téli táplálékaival, a madáretetési praktikákkal, megfigyelhetik a madáretetők vendégeit és saját etetőt is készíthetnek.

Egzotikus tájakon: az üvegházak a téli hónapokban is tartogatnak különleges látnivalókat: távoli tájak növényei virágoznak, vagy éppen termésüket érlelik. A foglalkozáshoz kapcsolódó játékok, fejtörők segítségével a gyerekek rácsodálkozva az egzotikus gyümölcsök, fűszerek illatára, formájára ismereteiket észrevétlenül bővítik, gazdagítják. A 2014-ben felújított nagy belterű trópusi üvegházunk ideális a csoportok fogadására.

TAVASZ - Itt a kikelet

tavasz Tavaszi virágszőnyeg: ismerkedés a tavasz jellemzőivel és a tavasz hírnökeivel. A tavasszal ébredő természet ismét színek és formák sokaságát hozza elénk, egy kellemes séta során a gyerekek különböző, színpompás, ismert vagy éppen kevésbé ismert virágokkal ismerkednek meg. Mindezt természetesen játékos köntösbe bújtatjuk.
kert Tavasz a zöldségeskertben, gyümölcsöskertben: kerti munkák kikeletkor. A gyerekek megismerkedhetnek a tavasszal aktuális kerti teendőkkel, a kertben használatos szerszámokkal, a kerti munkát segítő vagy éppen hátráltató állatokkal és a gyakorlatban is kipróbálhatják milyen is a veteményezés.

NYÁR - csilingel a gyöngyvirág

gyöngyvirág zöld lombsátor alatt: ismerkedés az erdők, mezők növényeivel és állatvilágával. A gyerekeket egy kellemes séta során megismertetjük a természetben éppen aktuális nyári érdekességekkel, látványosságokkal.

vizek, vízpartok virágoskertje: A füvészkerti tóban és környékén mindig van valami érdekes látnivaló. A foglalkozáson a gyerekek szemügyre vehetik hogyan zajlik az élet a vizekben, vízpartokon, testközelbe kerülnek a leggyakoribb vízi- és vízparti növényekkel és megismerkednek a vízhez kötődő állatokkal a parányoktól egészen a méretesekig.

a természet patikája: a kolostorkert gyűjteményében a gyerekek megismerkedhetnek a leggyakoribb gyógy és fűszernövényekkel, gyógyhatásukkal, illatukkal és felhasználásuk módjaival.

ŐSZ - Itt van az ősz, itt van újra

Ősz

ősz a természetben: a gyerekek egy játékokkal tűzdelt séta keretében megismerkedhetnek az ősz jellemzőivel, az őszi kert jellegzetességeivel, lombszínekkel, termésekkel és megtudhatják mivel töltik őszi napjaikat az állatok.

1-osz2.png

ősszel a kiskertben: tanyaudvarunk ideális helyszíne annak, hogy a gyerekek megismerkedjenek a legfontosabb őszi munkálatokkal, az évszakra jellemző haszon- és takarmánynövényekkel, őszi gyümölcsökkel. A foglalkozáson maguk is kertészkedhetnek.

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezés csoportok számára telefonon vagy e-mailen:

Balogh-Langer Lajos (70/439-93-22, 30/443-35-48), Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 A foglalkozásokhoz kapcsolódó áraink:

400Ft/fő + 3 fő kísérő részére is 400Ft/fő

a foglalkozás díja 2000Ft/csoport

Kedvezmények:

Két csoport egyidejű bejelentkezése esetén a foglalkozások díjából 50%-os kedvezményt adunk.

Óvodások részére lehetőség van éves bérlet vásárlására 1800 Ft-os áron. A bérlet érvényessége a vásárlástól számított egy év. Az óvodás bérlet kiemelt rendezvényeinken is felhasználható!

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...